dimecres, 18 d’abril del 2018

Identifiquem amb una flor les plantes purificadores de l'Escola!!! I a casa, tens plantes que netegen l'aire que respirem?


Un article de la pàgina web ara.cat publicat l'any 2016, ens explica que algunes  plantes tenen una funció purificadora de l'aire que respirem.  Les plantes fan la fotosíntesi i d'aquesta manera converteixen el diòxid de carboni en oxigen, tot i això  aquesta no és l'única substància que filtren, ja que també ajuden a fer que l'oxigen sigui més net.  La NASA va fer un estudi científic a finals dels anys vuitanta que volia esbrinar quines eren les millors plantes purificadores de l'aire, amb la intenció de posar-ne a les estacions espacials. La conclusió de l'estudi, és que les plantes més purificadores són majoritàriament plantes tropicals o subtropicals.

Hem vist una sèrie de fotografies de diferents tipus de plantes que purifiquen l’aire les hem observat i identificat.

Posteriorment cada nen/a tenir un foli on hi havia les fotografies de diferents plantes que ajuden a netejar l’aire. En grups de 6 o 7, havien d’anar buscant per tota l’escola si trobaven les plantes que apareixien a les fotografies. Hi hem estat una bona estona, ja que a l’escola hi ha un munt de plantes!!

Ens hem preguntat si creiem que tenim poques o moltes plantes que netegin l'aire, hem arribat a la conclusió que per sort a l'escola n'hi ha moltes.