diumenge, 1 de maig del 2016

Fem skype amb Jose Alfredo Martín, Emprenedor social d'"Apadrina Un Olivo". Una lliçó de vida !!!

-  Un dels projectes que portem a terme és l'apadrinament d'una olivera, amb l'objectiu que els alumnes vegin com joves amb el seu enginy i fortalesa social són capaços de donar un pas endavant pel bé de la humanitat. Us recomanem llegir l´article de la contra de la Vanguardia a José Alfredo Martín,emprenedor social d'"Apadrina Un Olivo".
Nosaltres vam tenir el goig de fer un skype amb Jose Alfredo Martín  per part dels alumnes de la comissió de Natura i dels alumnes d’educació especial i aula d’acollida.
-En aquesta Videoconferència en directe  tots els alumnes van poder fer-li les preguntes preparades prèviament.
Valorem molt positivament aquesta entrevista, ja que mitjançant el seu exemple vam aprendre una lliçó de vida. Amb esforç, constància, treball en equip i creient en el que un fa es poden fer realitat grans passos per la humanitat.
- Gràcies a l’oli rebut del nostre apadrinament, vam gaudir d’un bon berenar de pa  amb oli verge i olives d’Aragó.
- Agraïm en Josep i l´Albert (mestres de l' Escola ) per ajudar-nos en tot moment que la tecnologia no fallés.

dissabte, 30 d’abril del 2016

GRÀCIES A TOTS !!!! els qui feu possible que HORTAMBCOR SIGUI UN PROJECTE D' ESCOLA!!!

Els alumnes de 3r són els encarregats de plantar l'hort  i anar a vendre a mercat. Ara us mostrarem un vídeo que ens ha fet la Tània, la mestra en pràctiques, que ens mostra que ho fan molt bé. Moltes gràcies Tània Moncusí per aquest VÍDEO TAN BONIC, a l'Ester (tutora de 3r) i  GRÀCIES A TOTS PERQUÈ feu que HORTAMBCOR sigui un PROJECTE D' ESCOLA.


Cliqueu per vista ampliada

dissabte, 23 d’abril del 2016

VERMIGARDEN és el nom oficial dels nostres HORTS VERTICALS!!!

El nostre hort vertical es diu VERMIGARDEN.
Just al costat té una bossa que serveix per llençar restes orgàniques, les quals per l’acció de les llombrius es converteixen en un adob natural similar a la terra vegetal.
Les llombrius digereixen la matèria orgànica i la transformen en humus de llombriu, el qual posseeix major quantitat de nutrients i es realitza molt més ràpid que el procés de compostatge.
Aquesta transformació en el nostre cas la realitza la llombriu de terra, coneguda com a Llombriu vermella de california (Eisenia foetida) de color vermell fosc.
Els alumnes de 3r tiren cada dia les restes del seu esmorzar per alimentar aquestes llombrius.

Què afegim?                                                       Que no podem afegir?                                                
-  Restes de fruita i verdura.                                 -Cítrics, làctics i cebes.
-  Closques d’ou.                                                  - Matèria inorgànica.
-  Marro de cafè i bossetes de té.                          -Ossos d' animals.
-  Fulles seques, paper de diari.                            - Carns i peixos.                                       

diumenge, 17 d’abril del 2016

Us recomanem aquests llibres...



La Biblioteca Ernest LLuch i la Biblioteca de l' Escola "El petit Príncep" ens van preparar una selecció de llibres molt bonics sobre Els horts, la Natura i els fenòmens meteorològics. En destaquem la col·lecció "Menja´ns" i el llibre "Mirant el Cel" per alumnes de primària.

dimarts, 29 de març del 2016

Fotografies de la V Jornada Horts Ecològics, un bon record !!!


Va suposar un esforç però en guardem molt bon records, moltes gràcies als meus ajudants (ho vau fer molt bé) i moltes gràcies a tots els col.laboradors. Quina il.lusió, ram i tot!!! Aquí teniu l'enllaç on tornem a sortir a la TELE: