dissabte, 10 de març del 2018

Montse Bofill ens presenta diferents jocs per treballar els conceptes de l´hort!!!

Montse Bofill és la persona que va potenciar els treballs dels horts a les diferents Escoles des de l'Ajuntament. Quan va liderar el projecte de l'hort als Maristes de Girona van guanyar el Primer Premi Nacional d'Horts ecològics l'any 2013/14 (categoria educació secundària). En aquest enllaç podeu llegir la Memòria on trobareu moltes activitats interessants.
A la nostra Escola, Montse Bofill ens va presentar un tast de diferents jocs:
 1- Un memory de famílies amb les parts que es menja de cada planta.
 2- Fer dos cercles amb dues cordes, el cercle vermell són els animals que perjudiquen l´hort i en el cercle blau posem els animals que afavoreixen l'hort. Posteriorment cada nen és un animal i ha de buscar els seus aliats i fugir dels seus depredadors.
3-Joc el twister amb plantes.
4-El joc de les caixes, la filera de baix és el món vegetal, al primer pis hi posem els animals herbívors, al segon pis els animals carnívors i al tercer pis els depredadors. Es demostra que a la natura ens calen tots els pisos.
 5-Amb l'ajuda de cartrons amb imatges representem amb una rotllana a terra tot el procés del cicle vital de les plantes.
Moltes gràcies Montse, ens ha agradat molt el taller que ens has ofert. Més endavant us convidarem i us prepararem un taller amb molta il·lusió.