dissabte, 10 d’agost del 2019

Menjar menys carn, Consumir productes de proximitat i Responsabilitat ! Premises per salvar el planeta.




















Menjar menys carn! Consumir productes de proximitat i Responsabilitat !!! Aquestes seran les mesures que intentaré defensar i cumplir una vegada llegit el resum del Panel Intergovernamental sobre el canvi climàtic (IPPC) publicat per la ONU.
Pel proper curs com a mestra i responsable amb el tema farem un taller (on al llarg del curs hi passaran tots els alumnes de 4t, 5è i 6è) en el qual estudiarem les etiquetes de la carn i la seva procedència, les etiquetes de productes de consum bàsic com ara fruites, vegetals, arròs, pasta. oli...Discutirem la necessitat de recuperar els menús dels nostres avis, menjar aliments de proximitat i adaptar-nos al que es produeix en el nostre ecosistema.
Intentarem conscienciar de la necessitat de consumir productes amb menys impacte ambiental...en definitiva, treballar la responsabilitat davant al nostre FUTUR.

PERÒ no tot són bones notícies, ja fa uns dies Toni Cruanyes a TV3 ens anunciava el nombre de persones assassinades l'any 2018 per defensar la terra  per sectors.

Sorprenentment, és el sector de la mineria qui més morts acumula tot seguit dels agronegocis,  com ara la perservació de l´aigua i desforestació. Ho podeu constatar a la gràfica de la foto superior.
Com ja sabem hi ha moltes empreses darrera amb molts guanys econòmics que no els hi interessen algunes mesures.