dissabte, 15 de setembre del 2018

ALIMENTS D'ORIGEN VEGETAL (ESTUDIEM LA TOMATA: REINA DE L'HORT)

Amb els alumnes de 3r aquest divendres a l`àrea de medi vam estudiar la importància de l'alimentació i els origens dels aliments: animals,vegetals i minerals. Vam treballar com exemple de producte d'origen vegetal, el rei de l'hort (les tomates cherry). En tenim a l'hort amb el suport escrit del text de Josep Ma. Vallès sobre les tomateres.
El proper dia vull introduir una experiència viscuda a Islàndia on vaig anar a dinar al Restaurant que feien la sopa de tomata més bona del món, i on vaig trobar-me menjant dins uns hivernacles de tomateres. Els vull explicar tota la seva cadena de producció, des de la plantació dels tomates a l'elaboració de la sopa. Tot aquest procés ho porta la mateixa Família en la seva granja-hivernacle i la importància de menjar les tomates acabades de collir. Si mai aneu a Islàndia no deixeu de visitar-ho.
Posteriorment nosaltres també ens inventarem noves formes de portar al mercat productes de la nostra terra. Mirarem si surt alguna idea bona que la poguem portar a terme quan anem a vendre al Mercat de Girona a la Plaça del LLeó el 14 de maig del 2019. 

Dinant dins el mateix hivernacle
Sopa de tomata amb varietats de pans


WEB DE LA GRANJA-HIVERNACLE